Go for(F)it is een programma voor kinderen met overgewicht. Om het probleem van overgewicht aan te pakken is een brede aanpak van kinderfysiotherapeut, diëtist en pedagogische medewerker noodzakelijk. Tijdens het programma worden zowel ouder als kind begeleid.

Go for(F)it is bedoeld voor kinderen met overgewicht en obesitas van 8 tot 16 jaar. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen.

Wat houdt het in?

De cursus duurt 3 maanden en bestaat uit een gevarieerd programma met elke week twee beweeglessen, bestaande uit 1 keer per week medische trainingstherapie en een keer per week bewegingsactiviteiten in de vorm van sport en spel. Binnen deze beweeglessen is er aandacht voor de dagelijkse fysieke activiteiten en wordt er samen met kind en ouder aan gewerkt dit te verhogen.

Bij de diëtist volgt een intake en een persoonlijk voedingsadvies. Gedurende de periode zijn er meerdere contact momenten met de diëtiste van LijfStijl diëtisten waar het kind gewogen en gemeten wordt en gewerkt wordt aan een gezond eetpatroon (voor het hele gezin).

Tevens zullen er 2 groepsbijeenkomsten voor ouders plaatsvinden aan het begin en eind. Daarnaast wordt verwacht dat het kind thuis zelf en met ouders gaat werken aan een nieuwe leefstijl. Na 3 maanden kan er zo nodig een vervolg traject worden afgesproken.

Het doel van Go for(F)it: 

  • Verhogen van de dagelijkse fysieke activiteiten
  • Verbeteren van de conditie
  • (Meer) plezier in bewegen
  • Doorstromen in een reguliere sport of bewegingsvorm (indien hier nog niet aan wordt deelgenomen)
  • Werken aan een gezonde BMI
  • Opbouwen van een gezond voedingspatroon (waarbij ook betrokkenheid van de omgeving wordt verwacht)
  • Zelfwaardering verhogen

Kinderfysiotherapie Regio Westland - Go For Fit

Meedoen

Het programma Go for (f)it is gestart op zaterdag 20 januari 2018. Voor deelname of informatie kun je contact opnemen met Jose Voermans van Kinderfysiotherapiepraktijk Westland. Bel met: 0174-417387 of stuur Jose een mailtje: j.voermans@kftrw.nl

Er zal eerst een intakegesprek bij fysiotherapeut en diëtist plaatsvinden, waarna een vervolgafspraak wordt gemaakt voor een conditietest alvorens deel kan worden genomen aan het programma.

Kosten en vergoeding

Voor het gehele programma van 3 maanden vragen wij een eigen bijdrage van €60,=. De rest van de kosten als individuele trainingen en afspraken met de diëtiste worden zoveel mogelijk geregeld met uw zorgverzekeraar.

Er is voor de intake geen verwijzing nodig, dit kan op basis van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Een verwijzen van een huisarts of specialist kan noodzalijk zijn voor het gehele traject i.v.m. uw zorgverzekeraar.

Kinderfysiotherapie Regio Westland - Go For Fit