Go for(F)it is een multidisciplinair behandelprogramma voor kinderen in de leeftijd van de (bovenbouw van de) basisschool, ontwikkeld door Lijfstijl diëtisten, kindertherapeut Anneke van Staalduinen en Kinderfysiotherapie Regio Westland. De cursus is ontwikkeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken wat betreft een gezonde leefstijl. Door omstandigheden kan het zijn dat uw kind een beetje uit balans is geraakt.

Er wordt wekelijks in een groep getraind en individueel bij de kinderfysiotherapeut. Ouders en kinderen worden daarnaast ook begeleid door de diëtist en kindertherapeut met als doel dat kinderen plezier beleven aan bewegen, gezond eten en zich lekker voelen in zijn of haar vel. Door ze in een groep te begeleiden en te laten ervaren dat bewegen ontzettend leuk is, gezond eten ook heel lekker kan zijn en dat ze verrassend veel kunnen, stijgt hun gevoel van competentie en eigenwaarde. Hierdoor zullen ze meer participeren tijdens spelactiviteiten met hun leeftijdsgenootjes, waardoor de hoeveelheid activiteit in hun leven zal toenemen.

De kinderfysiotherapeut

Alle kinderen komen met hun ouder(s) bij ons langs voor een persoonlijk intakegesprek. Op die manier brengen we in kaart hoeveel uw kind op dit moment beweegt in het dagelijks leven en hoeveel sportmomenten er wekelijks zijn, hoeveel plezier uw kind beleeft aan bewegen en of er belemmeringen zijn op dit gebied. Ook brengen we in kaart of er blessures zijn waar we rekening mee moeten houden. Naar aanleiding daarvan zal worden gekeken of het programma Go For (F)it passend is voor het kind.

Daarna volgt een onderzoek waarbij uithoudingsvermogen, kracht en motorisch bewegen worden getest. Op basis hiervan worden in overleg met ouders en kind persoonlijke doelen opgesteld. In individuele trainingen zal aan deze doelen worden gewerkt. In een wekelijkse groepstraining is aandacht voor plezier in bewegen met elkaar middels sport en spel.

Inhoud van het programma (3 maanden)

– Elke donderdag groepsgewijs sporten bij de kinderfysiotherapeut.
– Elke week een individueel sportmoment bij de kinderfysiotherapeut gericht op persoonlijke doelen.
– Een workshop bij de kindertherapeut.
– Adviesgesprek(ken) bij de diëtist.
– Supermarkttour.
– Afsluitende kookworkshop.

Kosten: €175,00
Aanmelden of vragen? Mail ons dan op info@kftrw.nl

Kinderfysiotherapie Regio Westland - Go For Fit