Go for(F)it is een programma voor kinderen met overgewicht. Om het probleem van overgewicht aan te pakken is een brede aanpak van kinderfysiotherapeut, diëtist en pedagogische medewerker noodzakelijk. Tijdens het programma worden zowel ouder als kind begeleid.

Go for(F)it is bedoelt voor kinderen met overgewicht en obesitas van 8-14. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 kinderen.

Wat houdt het in?

De cursus duurt 3 maanden en bestaat uit een gevarieerd programma met elke week twee beweeglessen, bestaande uit 1 keer per week medische trainingstherapie en een keer per week bewegingsactiviteiten in de vorm van sport en spel. Binnen deze beweeglessen is er aandacht voor de dagelijkse fysieke activiteiten en wordt er samen met kind en ouder aan gewerkt dit te verhogen.

Bij de diëtist volgt een intake en een persoonlijk voedingsadvies. Gedurende de periode zijn er meerdere contact momenten met de diëtiste van LijfStijl diëtisten waar het kind gewogen en gemeten wordt en gewerkt wordt aan een gezond eetpatroon (voor het hele gezin). Daarnaast is kindertherapeut Anneke van Staalduinen betrokken om kind en gezin te helpen bij het durven veranderen, doorzetten en geloven in zichzelf.

Tevens zullen er 2 groepsbijeenkomsten voor ouders plaatsvinden aan het begin en eind en is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookworkshop en supermarktrondleiding. Daarnaast wordt verwacht dat het kind thuis zelf en met ouders gaat werken aan een nieuwe leefstijl. Na 3 maanden kan er zo nodig een vervolg traject worden afgesproken.

Meedoen

Voor deelname of informatie kun je contact met ons opnemen. Bel met: 0174-417387 of stuur een mailtje naar: info@kftrw.nl.

Er zal eerst een intakegesprek bij kinderfysiotherapeut en diëtist plaatsvinden, waarna een vervolgafspraak wordt gemaakt voor een conditietest alvorens deel kan worden genomen aan het programma.

Kinderfysiotherapie Regio Westland - Go For Fit
Kinderfysiotherapie Regio Westland - Go For Fit

Kosten en vergoeding

Voor het gehele programma van 3 maanden vragen wij een eigen bijdrage van €150,-. De rest van de kosten zoals de individuele trainingen en afspraken met de diëtiste worden zoveel mogelijk vergoed via uw zorgverzekeraar.

Er is voor de intake geen verwijzing nodig, dit kan op basis van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Een verwijzing van een huisarts of specialist kan noodzakelijk zijn voor het gehele traject i.v.m. uw zorgverzekeraar.